måndag, november 26, 2007

Mitt Djungelaventyr

Detta ar en upplevelse jag aldrig kommer glomma!!

Jag och min van blev upphamtade pa morgonen utanfor vart hotell av guiden. Han skulle aven ha med sig sin van. Dessutom sa hade vi en privat forare. Sa de var tre stycken unga thailandare och jag och Judith.. Vi var liiiiite oroliga men sade att vi maste ju lita pa dom, det var ju genom ett foretag vi bestallde resan. Det roliga var att dessa tre killar knappt kunde nagon engelska sa det kandes lite konstigt att hoppa in i bilen och fardas i nara pa tva timmar och inte ha nagon aning om vart vi var pa vag tillsammans med tre frammande thailandare som var mycket svara att kommunicera med. Dock sa log de hela tiden och utstralade positiv energi.. sa anda, det kandes bra. Vi borjade med elefant trekking. Eftersom det bara var jag och Judith sa kandes det extra spannande att fardas genom djungeln pa elefanten, inga turister sa langt ogat kunde na. Vi kom till ett litet vattenfall och guiden sade att vi kunde bada om vi ville. Judith hade glomt att satta pa sig sina badklader sa hon stog over. Men jag var varm och valde att kliva i vattnet.. Judith satt vi sidan och tittade pa. Plotsligt horde jag henne ge ifran sig ett ljud som lat ungefar "Ooohoo". Jag tittade pa henne fragande och hon sag mycket radd ut och sade sen med en mycket lugn rost "Nina, get up from the water... NOW!" Jag forstod pa en gang att nagon var pa gang och vagade inte se mig runt utan forsokte komma upp ur vattnet sa fort jag kunde men med lugna rorelser.. Val uppe sa fragar jag med skrack i rosten "Vad var det!" Det visade sig att en stor tarantella spindel, storre an min hand hade valt att ta en promenad pa vattenytan bara 30 centimeter ifran mig.. Jag blev heeeelt chockad!! Spindeln hade krypit ivag sen jag kommit upp ur vattnet men vi hittade den under en sten strax efterat nara vattnet. Jag kunde inte tro att det var sant!! Hade jag haft den saken 30 centimeter fran mig i vattnet!!! Gah! Jag har inte kommit over det an.. faktum ar att jag nog aldrig kommer komma over det! Till och med guiden var forvanad.. det var mycket ovanligt att fa se dom i naturen och han hade aldrig tidigare varit med om att nagon tvingats simma med dom!! Jossos.. vilken grej!!!

Efter detta tog vi oss till lagret dar vi skulle sova. Det var en familj som drev det och vi var de enda gasterna. Stallet lag MITT i djungeln och det var liv och rorelser fran djungelns alla djur omkring oss. Eftersom vi var de enda gasterna sa var de extra trevliga mot oss och vi blev snabbt vanner med dom och vi lagade mat tillsammans med kvinnorna i huset. Var bungalov var ett skjul uppe i ett trad och det forsta vi stotte pa nar vi kom in i det var tre stoooora kackerlackor. Judith var mer radd an mig sa jag bestamde mig for att vara stark sa jag tog papper och lyfte ut dom ur varan bungalow.. hehe.. jag tror knappt pa det sjalv. Men det var faktiskt sant!! JAAAG gjorde det!!! Judith var mycket tacksam. Det allra haftigaste var att familjen tog hand om tva stycken baby apor. Jag ALSKAR apor! Judith var lite radd for dom.. har ingen aning om varfor men jag var i himmelriket. Jag lekte med dom, gosade med dom och var i extas!! En var lite blygare.. han satt lite i mitt kna och jag fick klia honom lite pa magen.. men sen sa holl han sig en bit bort. Den andra daremot var mycket glad at att jag lekte med honom och vi blev genast basta vanner. Sen foljde denna lilla babyapa efter mig vart jag an gick. Han hangde i mina armar, sprang efter mig upp in i varan bungalov. Uppe i bungaloven sa forsokte han knycka mina grejer, han hoppade overallt och hangde i nagot som skulle likna gardiner. Jag insag att jag var tvungen att lara honom att ge tillbaka mina grejer frivilligt.. Sa efter ett tag sa gav han mig tillbaka mina grejer nar jag sa till honom med lite strangare rost. Han tyckte det var mycket roligt att sitta pa mitt huvud.. han var sa jakla gullig sa jag holl pa att doooo! Nasta dag sa hade den blyga apan blivit lite van med mig och hade sett mig leka sa mycket med andra apan sa han vagade sig fram till mig.. Han var saaa sot och sen sa satt han mellan mina ben och kramade mitt ena ben medans jag kliade honom i nacken vilket han alskade! Pa kvallen sa fick han nappflaska och han var som en riktig liten baby. Nar inte jag lekte och gosade med aporna (Jag gjorde inte mycket annat nar jag var i lagret.. och de andra var sa vana vid dom sa de gjorde inte det.. sa aporna alskade att vara med mig eftersom de fick min fulla uppmarksamhet) sa lekte de med familjens hund och katt. De bade gosade, tjivades och lekte.. De var saaa sota! Senare sa tog vi en kayakutflykt genom floden som lag vid lagret. Dar sag vi stora odlor sova i traden och en massa olika fagelarter, stora som sma. Det var sa fridfullt och det var sa vackert sa inga ord kan beskriva det!!

Pa kvallen sa lagade vi mat tillsammans med kvinnorna och tillsammans med familjen och guiden sa drack vi nagra ol medans vi lyssnade till djungelns liv och sag pa medans aporna lekte vid varan sida..

Natten var ratt jobbig.. Varken Judith eller jag kunde sova. Det var hal i vaggar och tak och vi insag att VAD som helst kunde komma in i varat rum nar som helst. Vi lag vakna och skramde upp varandra till klockan tva pa natten! Jag vaknade flera ganger av allt liv utanfor. Man tror att djungeln ska vara fridfull.. men den later mer och hogre an det mesta jag varit med om. Det var odlor, apor, faglar, apor, syrsor, flodens ljud.. men det var underbaaaaaaaaaart!

Vi var ratt trotta nar vi vaknade och jag och Judith fragade varandra hur vi skulle klara av trekkingen upp for berget som var inplanerad. Tva timmars klattrande i 90 graders vinkel upp for ett berg dar vi skulle in och se en grotta full av kalkstens formationer och ihaligheter. Men vi klarade det! Det RANN svett om oss och vi hade kampat gott.. guiden och hans van var mycket imponerade av oss. Judith gnallde lite pa vagen upp for hon var mycket trott men jag var talmodig och njot av utmaningen. Pa vissa stallen sa var det sa brant att det enda som kunde ta oss upp var genom att halla oss i ett rep och sen fick vi dra oss upp! Val uppe sa kom vi till en FANTASTISK grotta!! Det var sa vackert. Guiden satte pa sig en pannlampa och sen sa skulle vi alltsa folja med in i morkret i grottan. Men val inne sa var det sa morkt sa jag kunde varken se mina fotter eller mina hander och det var ingen stig sa man var tvungen att halvt klattra sig fram vilket medforde att man hela tiden fick greppa om nagot vid sidorna i berget for att halla sig i . Da borjade jag tanka pa ormar!! Eftersom jag inte sag nagot sa hade jag ju ingen aning om ifall jag av misstad skulle raka greppa tag om en orm istallet for en utstickande sten eller dropformation! Jag maste erkanna att tanken fick mig att fa lite panik och jag sade till slut att det var lite for mycket for mig sa jag valde att ga tillbaka coh guidens van foljde med mig som sallskap. Judith daremot foljde med in.. De var borta i 20 minuter och de hade sett en stor gron spindel och vackra bergsvalv. Men jag kande mig mycket nojd med att ha statt over. Det visade sig att det faktiskt inte var en ovanlighet att stota pa ormar i grottan.. dock sa hade ingen av misstag rakat greppa tag om en av misstag.. men jag ar saker pa att jag hade gjort det om jag foljt med in!

Nar vi sade adjo till familjen sa fick jag deras adress och jag ska skriva till dom och tacka sa fort jag kommer hem. Jag var valkommen tillbaka nar jag an ville! Lucky, den blyga apan sov i en liten bur till lunch och natten.. alltid med en liten nappflaska vid sidan som han sog pa som en liten baby. Nar jag skulle ga sa skulle han egentligen sova lunch men jag var ju tvungen att saga hejda. Dock sa vande han alltid ryggen mot oss nar han var i buren.. han ville liksom vara ifred nar han var dar. Men jag sade till honom att jag bara ville saga hejda.. och jag sade "bye bye" vilket man sager aven pa thailandska.. sa han forstod vad jag ville. Nar han horde mig saga bye bye sa vande han sig mot mig och stack ut sin lilla nasa eller nos genom gallret och tittade pa mig med sorgsna stora ogon. Jag klappade honom pa nosen och sade igen bye bye med tarar i ogonen och sa stack jag in mitt finger.. tog tog han mitt finger och kramade det!!! Familjen skrattade.. normalt sa var apan mycket reserverad av sig sa det var mycket smickrande. SHIT vad jobbigt det var att saga hejda. Jag skrek upp i traden efter lilla Grecki (Den andra apan) men han var inte dar just da... men jag tror han horde.. shit vad busig han var full av energi heeela tiden! Familjen sade att jag ju MASTE komma tillbaka, om inte annat for att halsa pa lilla Lucky igen.. Shit vad det var jobbigt att saga hejda! Dessa apor har tagit en bit av mitt hjarta for alltid!

Val framme i staden igen och djungelaventyret avslutat sa valde jag och Judith att ta lokalbussen in till Krabi centrum. Harifran sa tog Judith en taxi till flygplatsen, det var dags for henne att ta sig till Bangkok for att darifran ta sig hem till Osterrike igen. Vi sade farval och lovade att halla kontakt! Vilket aventyr vi varit igenom tillsammans! Hon kommer for alltid vara en van till mig. En mycket kar manniska med stort hjarta. I Osterrike jobbar hon som socialarbetare pa en sluten psykiatriavdelning. Vi pratade en del om sjuka manniskor och om sjukvard och vi hade en hel del intessanta diskussioner om detta.

Jag har nu hittat mig ett underbart litet fantastiskt litet guesthouse med rum for 30 kronor natten! Det ar tva galna killar i rastaklader och dreads som driver det och de ler hela tiden. Faktum ar att det forsta jag gjorde var att ta en ol med dom. De ar for harliga och jag har lovat att komma tillbaka ikvall och vi ska jamma tillsammans. De brukar gora det ibland om kvallarna, de brukar spela trummor och gitarr och ha skoj. Pa en skylt ovanfor ingangen star det att Ganja ger sjalen soul och spiritualitet.. Och sa spelar de skon musik. Rummet ar av den enklaste sorten och vaggarna kanns som gjorda av papper.. men jag har hunnit bli ratt van vid det har laget sa det gor mig inget alls. Toaletten delar man med resten av huset.

I morgon ska jag chilla lite och sen pa kvallen ta natt taget tillbaka till Bangkok. Dar ska jag sen vara mina sista tva dagar da jag planerar att shoppa lite julklappar plus att jag vill vara i Bangkok i god tid sa jag omojligt kan missa mitt plan hem.. IFALL nagot skulle ga fel.

Det ar sa konstigt.. jag har bara berattat nagra handelser fran mitt aventyr men bara det kanns sa mycket! Anda sa ar det saaaa mycket mer fantastiska saker som jag valjer att inte beratta for varken tid eller energi finns att beratta allt fran ett internetcafe som nu.. Det har livet ar saaaaaaaa fantastiskt!! Nyss sa at jag min middag i ett gatuhorn for 10 bath, dvs 2 svenska kronor! Det var JATTEGOTT! Men inte sa mattande dock om jag ska erkanna.. sa jag far nog ata nagot mer senare..

Men men.. dags att ga! Ha det underbart alla! KRAM

Inga foton kan jag visa heller.. batteriet i min kamera ar slut men ni ska fa se senare!!! Speciellt man ar jag om att fa visa Lucky!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida