torsdag, augusti 23, 2007

Tredje anhalten inför den slutliga resan



1 Köpa biljett - Klar
2 Vaccinering - Klar
3 Köpa Lonely Planet - På väg med snigelposten

10 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

NU går det fort fram=) Härligt och lite spännande.
Ha en fin dag/kram

12:17 em  
Blogger M sa...

Åhh, det är härligt när Lonely Planet kommer. Då kommer du säkert ägna hela kvällen till att planera och läsa om allt man kan göra :)

5:01 em  
Anonymous Anonym sa...

glöm inte malaria profylaxet!!!!
lariam tillhör de bättre
lasse

7:30 fm  
Blogger M sa...

Sen när har man behövt malariatabletter för att resa i Thailand? Det är ju bara om man ska upp i de norra delarna i Thailand, i djungeln och på trekking där. Så alltså, inga malariatabletter behöver du! Dessutom kan biverkningarna vara tokiga med de tabletterna, så man ska inte äta dem i onödan. Dessutom är de svindyra.

Vi var i Kanchanaburi, vilket är delvis i djungeln i Thailand och vi blev då inte rådda att äta malariatabletter. Dessutom var vi i vissa delar i Kambodja och inte heller där behövde vi. Vi hade dock myggstift med oss och hade tunna långbyxor och långärmade tunna tröjor som skyddar bättre på kvällarna då myggen är framme, men malariatabletter var onödigt, sunt förnuft är bättre. Att äta malariatabletter beror alltså helt på vilka delar i landet man vistas i och hur länge man vistas på dessa platser och Nina när du "bara" ska vara borta tre veckor behöver du inte, man brukar räkna mer än 4 v på malariautsatta delar för att äta tabletterna. Och med "bara" menar jag inte att det är en kort tid att resa, utan i malariahänseende är det en kort tid. Ursäkta mitt långa inlägg, men jag blir upprörd när man skrämmer upp folk att man måste äta tabletterna i onödan.

10:09 fm  
Blogger Ninaw sa...

Malin: Bli inte allt för upprörd. Han har sina själ. :)

Men då vet jag. Tack!

11:08 fm  
Blogger M sa...

Nej, det är lugnt :) Och visst, de som blir utsatta för malaria mår otroligt dåligt, så det är verkligen inget man ska ta lätt på, det håller jag med om.. Det är bara det att det är många som blir pålurade det i onödan och kanske mår väldigt dåligt av tabletterna, vilket kan förstöra hela resan.

11:14 fm  
Anonymous Anonym sa...

ok......glömmde bort att det faktiskt finns andra resmål än Central Afrika, weeks away from civilisationen........sorry....take care anyway
jag har varit jättedålig 2 gånger, och vill inte attngn skall behöva uppleva det
lasse

2:50 em  
Blogger M sa...

:) Ja, där är det något mer angeläget att ta dem.. Men förstår att du inte vill att någon annan ska råka ut för det, det måste vara skitjobbigt att bli utsatt. Det vore en mardröm.

Centralafrika är annars ett framtida resmål för mig. Och då ska jag förbereda :), dock verkar lariam läskigt, vet de som fått hallucinationer och vanföreställningar av dem.

3:36 em  
Anonymous Anonym sa...

värre en så, som en mardröm menar jag. det kan ligga latent i blodet även efter en kur lariam och blossa upp flera år efter hemkomst.har haft en mini släng av deta couple of years ago

7:13 em  
Blogger M sa...

Det jag menade med lariam är att det nu kommit nya piller som är bättre som inte ger fullt så mycket biverkningar som lariam.

Jo, och jag vet att det kan ligga latent och visa sig senare. Det är läskigt som bara den! Hoppas verkligen att det inte kommer tillbaka för dig bara..

10:01 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida