måndag, augusti 27, 2007

Drömmer..

Fotot lånat härifrån


Sitter och planerar min resa.. Har även kontaktat Ban´s Diving Resort där jag planerar att ta dykcert. Shit vad jag längtar iväg nu.. ska bli så spännande. Däremot är jag lite oroligt för pengar.. verkar behövas mycket mer fickpengar än vad jag räknat med.

Ni som varit i Thailand. Hur mycket pengar skulle du tro att man klarar sig på under tre veckor?

9 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Har aldrig varit där men alla jag känner säger det är tokbilligt

8:10 em  
Anonymous Anonym sa...

Tjaba, det beror helt pa hur lyxigt du vill bo,resa o hur mkt grejer du vill gora. Men kan du ha typ 5-6000 svenska i veckan i fickpengar sa kommer du langt. Personligen vill jag alltid ligga pa 1000/dag d e typ 5000 Bath. En natt i en bungalow pa Kho Pan yan kostar allt fran 200-800 Bath. Att ta dykcert kostar ca 2000 svenska kronor men da ingar all kursmaterial och boende under tiden. Bra val med Bans Diving :-) om du kan sa forsok fa "Lillen" som instruktor, han e kanon, jag hade honom nar jag tog cert i ar.
// Johan

11:30 fm  
Blogger M sa...

Oj, vilken budget Johan. Då måste du levt rätt bra. Men håller med, man ska inte heller snåla hela tiden, det blir inte kul. Man kan leva på en madrass bredvid kackerlackorna i Bangkok för 20 kronor natten och äta pad thai för 5 kronor varje dag i tre veckor. Men ingen vill väl tillbringa en hel semester så? Om jag var du skulle jag ha en budget på 250-300 svenska per dag för levnadskostander som boende, mat och shopping till smågrejer. Men utöver detta tillkommer också pengar till aktiviteter, resor, shopping och övriga kostnader. Dessutom krävs en risk-kassa på några tusen svenska om det händer något. Thailand är inte lika billigt som det var för tio år sedan. Men visst, jämför man med att semestra vid Medelhavet kan man komma undan väldigt billigt. Dessutom, öarna är dyrare att leva på än i Bangkok, dessutom är öl och drinkar väldigt dyrt. Vill man festa är man snabbt uppe i Johans budget.

Johan, vi tog också cert på Ban´s och vi hade Anders till open water, han var riktigt bra och Anthony till advanced-kursen. Han var sjukt rolig, skämtade hela tiden :) Saknar Koh Tao grymt mycket! Men vem var Lillen?

12:09 em  
Blogger M sa...

Just ja, kom på. Standarden du får för 250-300 svenska per dag är typ fläktrum, men AC ibland, billigare restaurang men gatukök ibland och 1-2 festkvällar på tre veckor.

12:15 em  
Anonymous Anonym sa...

Visst va Koh Tao schysst, lillen ar en kort kille o lite rund om magen, ocksa skamtsam o kul hela tiden, han jobbar dar typ september till april. Visst hadde jag en mkt bra budget, men det betyder inte att ja gjorde av med allt, jag menar mer att det ar bra att ha, det som jag tycker kan dra ivag ar resorna, jag flog aven en del for att spara tid, buss ar bra men man tappar ju flera dygn av resan da, ar man senda sjalv sa blir det ju alltid lite syrare med egen bungalow. Ett maste ar dock taget fran bangkok ner till kho pan yang, haller du inte med, snacka om party tag och man lar kanna nya manniskor direkt :-)
// J.

3:15 em  
Blogger M sa...

Ja, jag håller absolut med. Man måste ha en back-up, alltså några tusen i reserv. För det blir alltid extra kostnader som man inte tänkt på. Speciellt om man reser själv. Det är mycket dyrare att resa själv än att vara två och dela på kostnaderna. Sen om det skulle det vara några kr över sista dagarna är det ju inte svårt att göra av med dem. Det är inte svårt att spendera pengar i Thailand, problemet är att hålla i dem. Speciellt när man ledsnat på att pruta efter två månader..

Var det tåget ner till Full Moon? Kan tänka mig att det var vilt :) Vi tog inte det utan åkte direkt till Koh Tao från Bangkok. Sen på Koh pha Ngan bodde vi på norra sidan av ön. Behövde bara lugn och ro efter en massa äventyr.

Ah, Koh Tao är en paradisö, verkligen! Men Lillen vette sjutton, kommer inte ihåg honom. Men det är ju inte så konstigt, det var mycket instruktörer där. Och det var grym stämning på kvällarna på Ban´s.

4:05 em  
Anonymous Anonym sa...

Trevligt litet forum vi startat har :-)
Vart pa norra sidan bodde ni, jag har bott pa bade Had sun och Had yao, men sist nu sa bodde vi pa ett stalle som heter Mac Bay, mkt trevligt med strand, vatten och en liten strand i vattnet som man kunde vada ut till, pool har dom ocksa.
Efter dessa oar skulle jag rekomendera krabi, lr alltsa utanfor Krabi, Railay beach, d e 1 super soft stalle, men dom bygger for fullt sa det kommer inte vara det lange till sa val vart ett besok nu.

4:56 em  
Blogger M sa...

Ja, verkligen. Reseforum kan man inte få för många av :) Vi bodde på Had Salad, det låg en strand från Had Yao. Vi promenerade till Had Yao en dag längs en grusväg. Had Salad var en liten, mysig strand och väldigt lugn.

Jo, västsidan är ju bra, men på den svenska sommaren är ju östsidan och de öarna bättre då det regnar mindre på östsidan av någon anledning. Själv vill jag åka till similanöarna på vässidan. Dykningen ska ju vara kanon där.. Vart där än och dykt?

7:32 em  
Anonymous Anonym sa...

6000 kr ska nog räcka alla gånger beror på hur kräsen du är på boende mm! :-) Kram/ Nicklas

9:54 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida