torsdag, mars 08, 2007

Förresten..

så tycker jag det är trams med en internationell kvinnodag. Varför? Antingen är det förnedrande att vi bara får "en" när männen får så mycket som 364 dagar om året. Eller så är det förnedrande för männen att inte dom oxå får en egen dag. Hur som helst .. förstår inte meningen med det hela. Vad vill man säga? Tänker inte fira...

5 kommentarer:

Blogger Emma sa...

Det är tragiskt att det ska behövas en sådan här dag men jag tycker att den verkligen behövs för att uppmärksamma de orättvisor som finns i världen och i vårt land. Inte så mycket för att fira. Hedersmord, våldtäkter och ojämställda löner är några av de samhälliga problem som drabbar kvinnor.

Egentligen tror jag väl inte att en sådan här dag löser så många problem men man kan i alla fall skänka en tanke till de som arbetade för att vi fick rösträtt till exempel. Dessutom görs mycket arbete idag för dem som verkligen blir illa behandlade, som könsstympning till exempel.

Och det är inte förnedrande för männen att de inte har en egen dag. De kan titta sig runt om i samhället och världen så borde de inse varför dagen finns....

7:57 em  
Blogger M sa...

Kanske bland annat för att män fortfarande har mycket högre löner än kvinnor för lika arbete..

Den dagen man inte blir annorlunda behandlad för att man är kvinna, den dagen ska jag sluta fira.

Sen varför inte? Det är ju alltid kul att fira grejer :)

8:41 em  
Blogger Ninaw sa...

Hmmm.. jo. Men jag känner lite att en sån här dag känns bara som ett hån mot allting. Ska vi kvinnor bli tagna på allvar någon gång kanske vi ska sluta att hitta på sånt här. Tror inte det hjälper.

Om en sån här dag innebär att folk arbetar aktivt för att förhindra könsstympning och sånt så är det verkligen jättehemskt. Borde vi inte alltid arbeta aktivt för en sån sak?

Men men.. jag vet att jag är ensam om att inte gilla denna kvinnodag.. bland de flesta kvinnor i alla fall..

11:48 em  
Blogger Emma sa...

Självklart borde vi alltid arbeta aktivt mot könsstympning, orättvisa löner och hedersmord. Men eftersom problemen finns kvar och många inte ens ser de som problem tror jag att en kvinnodag kan få fler att öppna ögonen och vilja göra något.

Det är synd att de problem som drabbar kvinnor inte tas på allvar i många länder och samhällen. "Vi gick efter kompetens när vi tillsatte den här chefstjänsten och det fanns inga kvinnor...." Sure! Men jag tycker inte att det är vi kvinnor som ska ändra oss och börja spela deras spel eller hålla tyst.

9:24 fm  
Blogger Ninaw sa...

Hmmm.Jag är ju inte så insatt i kvinnofrågor politiskt. Vore jag det så kanske jag hade hållt med dig. Det här är ju mer min spontana känsla och tanke angående den här dagen. Men det kanske är så att den gör en verkan trots allt.. Och gör den det så är det ju bra. Jag vet att du är väldigt politiskt intresserad och kan därför en del. Malin likaså som pluggar stadsvetenskap. Därav så känns det som att jag borde lyssna mer på er. Ni borde ju veta bättre, ha mer facit på hand vad dagen har för betydelse. Så jag tänker inte vara svår. :)

10:43 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida