söndag, december 10, 2006

Bakis

















Ojojoj vad jag är bakis...

Igår var jag och killen ute och julhandlade på stan. Vi hade skaffat barnvakt så vi passade oxå på att gå ut och äta och festa till det. Mina snälla svärföräldrar stod för en stor del av kalaset då de betalat en stor summa pengar som bidrag till maten, som en julklapp i förskott.

Vi var på Vinkällaren. Så jäkla mysigt. Ligger nere i en källare med fina valv och väggar och tak i rött tegel. Mycket stämningsfullt. De är specialister på vin och de har en stor vinkällare (så klart). Vi tog typ det billigaste vinet men flaskan kostade ändå 450 kr!! Helt sjukt. Sen åt vi av deras härliga julbuffe. Deras buffe är känd för att vara mycket bra och jag kan bara hålla med. Allt är av mycket god kvalitet och det finns otroligt mycket mat att välja bland. Där finns sillbord, varmrättsbord, dessertbord och ostbricksbord. Mumma!

Nu orkar jag inte skriva mer för jag är så otroligt sjukt bakfull fortfarande. Blev lite sprit. Visst man har roligt på sprit. Men man har desto mindre roligt dagen efter. Jag blir så jäkla personlighets förändrad så det är läskigt. Jag har svårt att leva med den förändringen. Jag blir någon helt annan person och jag har ingen som helst koll på den jag blir. Jag vet det här sen innan och av den anledningen så dricker jag inte sprit normalt. Men på den efterfesten vi hamnade på så fanns där inget annat än sprit. Så vips så blev jag den där gräsliga människan igen. Inte så att hon gör något dumt. Men hon bara är "för mycket" liksom, svårt att förklara.

Tog lite bilder från kvällen. Det är julstämning inne i malmö nu kan jag säga. Indianerna var jättefina och spelade grymt stämningsfull musik. Sen kom tomten åkande på sin vagn som han gör varje år, varje dag fram till jul inne i Malmö. Tjejen i vit pälskappa var en av 5 luciakandidater som gick runt på gågatan och samlade in röster åt sig själva.

Den äckliga tallriken med fisk och sill på är min killes. Jag skulle inte äta det där som ligger på tallriken ens om jag fick 5000 kr för att göra det. Den goda tallriken är naturligtvis min..

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Ser spännande ut med maten :)
Fisk är väl gott i och för sig fast bläckfisken ser kanske lite skum ut.

Roligt med ställen som är bra på vin, men det känns lite tråkigt ibland att det är så dyrt att dricka vin när man äter ute.

8:17 em  
Blogger Ninaw sa...

Ja, den där bläckfisken ligger nog på min tio i topp lista på de äckligaste sakerna jag sett irl på saker man kan äta.

Ja,jag älskar rödvin. Inte bara det att de är dyra, de har ofta väldigt äckliga viner att välja på när man är ute. Det enda som brukar gå att dricka och som de flesta vanliga ställen har är El Coto. Den är det absolut inget fel på. Men trist att man alltid måste välja samma pga dåligt utbud. Eller så är jag ute för lite.. jag vet inte. ;)

1:13 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida